وقتي شما با يک چاقوي تيز پياز را مي‌بريد، در واقع سلول‌هاي پياز را پاره مي‌کنيد. پاره کردن سلول‌ها باعث آزاد شدن يک آنزيم گازي به خصوص به نام «پروپنتيل سولف‌اکسايد» مي‌شود. وقتي اين گاز به چشمان شما مي‌رسد، باعث توليد اسيدي به نام «اسيد سولفوريک» مي‌شود که البته اين اسيد رقيق است. همين اسيد رقيق باعث تحريک چشمان شما مي‌شود. در همين لحظات مغز به غدد اشکي چشمان شما دستور مي‌دهد که اشک بيشتري توليد کنند که تا حد ممکن اين اسيد را در چشمان شما رقيق کنند و اثر آن را از بين ببرند. بنابراين، همين اتفاقات جالب، پشت صحنه اشک ريختن شما با پوست کندن پياز است. براي اينکه کمتر اشک‌تان هنگام پياز پوست کندن دربيايد، بهتر است پيش از پوست کندن آن، پياز را در فريزر کمي خنک کنيد. پايين آمدن درجه حرارت پياز باعث مي‌شود که گاز آن ديرتر آزاد شود. فراموش نکنيد بيشترين آنزيم‌هاي گازدار در قاعده پياز وجود دارند، بنابراين، اين بخش از پياز را دست آخر خرد کنيد.