اگرچه پزشكان بر اين عقيده‌اند كه ديابت قابل درمان نيست اما امروزه به دليل پيشرفت‌هايي كه در علم پزشكي صورت گرفته ديابت به يكي از قابل كنترل‌ترين بيماري‌ها تبديل شده است و هم اكنون در جهان ميليون‌ها فرد مبتلا به ديابت وجود دارند كه با رعايت برخي نكات توانسته‌اند بدون هيچگونه مشكلي به زندگي عادي خود ادامه دهند و از آن لذت ببرند. يكي از مهم‌ترين اين نكات رعايت رژيم غذايي صحيح در اين بيماري است.

اصول كلي رژيم غذايي در ديابت‌

1-  اولين نكته رعايت نظم در دفعات غذا خوردن است. يك فرد ديابتي مي‌بايست هر 3 تا 4 ساعت يك بار يك وعده غذايي مصرف كند به خصوص بعد از تزريق انسولين‌

2 - ميزان كالري مصرفي در هر روز بايد به طور دقيق كنترل شود و ميزان آن مي‌بايست بين 1200 تا 1600 كالري در طول روز باشد.

3 - از اين غذاها مي‌توانيد هر چقدر كه مي‌خواهيد ميل كنيد: آب گوشت و مرغ بدون چربي، آب معدني چاي و قهوه تلخ، نوشابه‌هاي رژيمي و بدون قند، آب نبات، مربا و ژله‌هاي بدون قند

4 - گوشت‌هاي مصرفي بايد شامل گوشت سفيد مرغ و ماهي و ترجيحا كبابي و آب پز باشد.

5 - روزانه بين 30 تا 35 گرم فيبر شامل ميوه و سبزيجات تازه، غلات و حبوبات در وعده‌هاي تقسيم شده بخوريد.

6 - ميوه‌هاي مجاز يك فرد ديابتي شامل مركبات، پرتقال، ليمو، گريپ فروت، توت فرنگي و هويج هستند.

7 - مصرف انگور، عسل، توت خشك، خرما، كشمش، شكر، قند و هرگونه كربوهيدرات ساده ممنوع است.

8 - نان مناسب يك فرد ديابتي بايد شامل نان‌هاي سبوس دار اعم از بربري و سنگك باشد همچنين كربوهيدرات‌هاي نشاسته‌اي شامل سيب‌زميني، ماكاروني، برنج و غلات از جمله غذاهاي يك فرد ديابتي به شمار مي‌رود.

9 - مصرف نمك به 1 تا 5/1 گرم در روز كاهش يابد.

10-  مصرف قارچ رافراموش نكنيد و حداقل هفته‌اي 4 نوبت قارچ به اندازه 250 گرم هر وعده در رژيم غذايي‌تان داشته باشيد.

نمونه يك رژيم غذايي‌

صبحانه: يك واحد نان، يك واحد شير، يك واحد پنير كم‌نمك و كم‌چربي، چند تكه خيار.

ميان وعده اول: دو عدد ميوه ترجيحا سيب و موز

ناهار: دو واحد نان، يك واحد گوشت سفيد مرغ و ماهي، يك واحد سبزي تازه، يك عدد هويج خام يا پخته، يك كاسه ماست‌

ميان‌وعده دوم: دو  عدد ميوه ترجيحا مركبات و سيب‌

شام: يك واحد قارچ، يك كاسه سوپ كم‌كالري، دو واحد نان، يك واحد سبزي تازه، يك واحد لبنيات كم‌چرب، يك واحد گوشت‌

منبع