اكثر ما تا به حال حتي براي يك بار هم شده دچار سردردهاي ميگرني شده‌ايم و متوجه شده‌ايم كه تحمل آن تا چه حد دشوار است. ميگرن نوعي اختلال سردرد است كه اغلب اوقات به صورت درد ضربان‌دار يك طرفه ظاهر مي‌شود كه ابتدا خفيف است و كم‌كم شديد مي‌شود. دردهاي ميگرني در همه موارد با بي‌اشتهايي و تهوع و گاهي اوقات با استفراغ همراه است.

بيماران ميگرني در مواقع حملات ميگرني، تحمل نور را ندارند و ترجيح مي‌دهند در اتاق تاريك ساعت‌ها بمانند. همچنين صداهاي مختلف نظير ميكروفن و ضبط و صوت هم براي آنها قابل تحمل نيست. حمله‌هاي ميگرني به طور معمول صبح‌ها و اغلب آخر هفته شروع مي‌شود. هر حمله نيز از چند ساعت تا چند روز به طول مي‌انجامد و تعداد حمله‌ها در هر ماه بين يك تا سه بار تكرار مي‌شود.

موادغذايي مضر: طبق تحقيقات صورت گرفته، برخي موادغذايي احتمال بروز سردردهاي ميگرني را افزايش مي‌دهند. غذاهاي حاوي تركيبات اسيدآمينه همچون پنير، كلم، مخمرها، انواع آجيل، ماهي شور و كاكائو با ايجاد التهاب عروق مغزي باعث ايجاد سردرد در افراد مستعد مي‌شوند. در واقع موادغذايي گروه آمين‌‌ها باعث افزايش آزاد شدن سروتونين در مغز و تحريك اعصاب مغز مي‌شوند.

سوسيس و كالباس و موادغذايي كنسرو شده به دليل مواد افزودني (نيترات) از جمله موادغذايي تحريك‌كننده محسوب مي‌شوند و افرادي كه مستعد سردردهاي ميگرني هستند بهتر است در مصرف اين نوع موادغذايي دقت كنند.

مصرف زياد يا كاهش كافئين در بدن نيز در تشديد ميگرن موثر است. به همين دليل ترك ناگهاني مصرف چاي يا قهوه كه داراي كافئين هستند مي‌تواند در بروز سردرد موثر باشد.

در ضمن مواد چرب و موادغذايي كه با روغن زياد سرخ شده باشند در عامل تشديد ميگرن موثر هستند. مركباتي مثل ليمو، پرتقال و گريپ فروت نيز به دليل دارا بودن اكتوپامين موجب بروز و شدت سردردهاي ميگرني مي‌شوند.

موادغذايي بدون ضرر: اما ميوه‌هايي مثل سيب، گلابي و موادغذايي سبوسدار و حاوي فيبر مانند گندم و جو و موادغذايي غني از ويتامين2B نظير جگر، به دليل قرار داشتن در رده موادغذايي تثبيت‌كننده قندخون مي‌توانند در كاهش دفعات بروز سردردهاي ميگرني موثر باشند. از سوي ديگر غذاهاي پروتئيني كه منجر به نوسان ميزان قند خون نمي‌شوند نظير مرغ، خروس و بوقلمون كه جزو دسته غذاهاي كم چرب و غني از پروتئين هستند، موجب كاهش بروز ميگرن مي‌شوند به همين علت توصيه مي‌شود غذاهاي پروتئين‌دار همچون تخم‌مرغ، گوشت گاو و حبوبات در هر وعده غذايي گنجانده شود. خوردن مايعات كافي نيز در كاهش سردرد موثر است زيرا يكي از دلايل بروز سردرد كم آبي است.

منبع