هميشه اين شعار را مي‌شنويم كه پيشگيري بهتر از درمان است اما توجه نمي‌كنيم كه پيشگيري، قواعد مخصوص خودش را دارد. از اين رو بايد قدري اصولي‌تر به اين موضوع نگاه كنيم.سكته‌هاي مغزي از جمله بيماري‌هايي محسوب مي‌شوند كه مي‌توان با قدري تلاش و البته رعايت قواعد و اصول پزشكي آنها را از خود دور كرد.در اين ميان نقش تغذيه به عنوان يك اصل محوري در پيشگيري از سكته‌هاي مغزي بسيار اهميت دارد.

ويتامين E منبعي سرشار از آنتي‌اكسيدان‌

نقش آنتي‌اكسيدان‌‌ها در پيشگيري از بروز سكته‌هاي مغزي موضوعي است غير قابل چشم‌پوشي و در اين بين ويتامين E از بهترين و موثرترين آنتي‌اكسيدان‌ها محسوب مي‌شود. روغن‌هاي كانولا، زيتون، هسته‌ انگور و ماهي از جمله منابع سرشار از ويتامين E محسوب مي‌شوند كه بايد روزانه در پخت و پز از آنها استفاده شود.

نقش ارزشمند ويتامين A

ويتامين A نيز دست‌كمي از ويتامين E ندارد. طي مطالعه‌اي در كشورهاي بلژيك و انگلستان، مشخص شد سبزيجات سرشار از ويتامين A توانسته‌‌اند ريسك بروز سكته‌هاي مغزي را كاهش دهند.

 از اين رو منابعي همچون سبزيجات تازه، تخم‌مرغ، جگر و ميوه‌جات تازه مي‌بايست در رژيم غذايي فرد
گنجانده شود.

مصرف پروتئين‌هاي سالم‌

گوشت قرمز به سبب داشتن چربي زياد، خطر تشكيل پلا‌ك‌هاي فيبريني را در عروق مغزي بالا مي‌برد. بنابراين هفته‌اي حداقل 3  2 مرتبه ماهي تازه بخصوص ماهي آزاد، قزل‌آلا، حلوا و قباد را در برنامه غذايي‌تان بگنجانيد.

تحقيقات جديد در راهند

بتازگي يك تيم تحقيقاتي در دانشگاه هنگ‌كنگ اعلام كرده مصرف سويا و لوبيا چشم‌بلبلي نقش بسيار موثري در سلامت عروق مغزي و در نتيجه پيشگيري از بروز سكته‌هاي مغزي ايفا مي‌كند.

اين تحقيق كه نتايج آن در يك مجله اروپايي به چاپ رسيده است، نشان داد ايزو فلاوون عنوان تركيبي است كه در سويا و لوبيا چشم بلبلي بوفور يافت مي‌شود و نقش محافظتي ويژه‌اي را در اين خصوص ايفا مي‌كند.

 از اين‌رو توصيه مي‌شود در هفته حداقل 2 نوبت و بويژه در وعده‌هاي ناهار تركيبي از اين 2 ماده غذايي تهيه كنيد و آن‌را ميل نماييد.

منبع: دكتر شاهد فدايي فرد